Rudež: “Perasović je jedan od najboljih europskih trenera”

ko
Splićani dobili novog trenera
March 22, 2015
ze
Milan Zečević- osvrt na dosadašnji rad i plan za narednu sezonu
December 22, 2015
Damjan Rudež bit će jedan od hrvatskih aduta na Europskom prvenstvu koje našu reprezentaciju očekuje ove godine. Rudež jedva čeka dolazak na reprezentativnu akciju i igranje pred domaćim navijačima...


Hrvatska košarkaška reprezentacija rijetko je saznavala što to znači igrati pred punim tribinama svojih navijača. U rijetkim takvim trenucima bilježila je odlične rezultate i ne čudi što igrači s nestrpljenjem očekuju Eurobasket u Zagrebu.

"Jako sam sretan što će jedan od domaćina biti i moja država i moj grad Zagreb, jedva čekam Europsko prvenstvo. Svi smo jako uzbuđeni jer će ovo biti prvi put da imamo priliku igrati takvo natjecanje pred domaćim navijačima. Ljudi u Hrvatskoj žele dobru košarku i svi jedva čekaju Prvenstvo", kaže Damjan Rudež. Rudež smatra da Hrvatska ima kvalitetu za dobar rezultat i da može daleko ako se poklope neke stvari.


"Francuska, Španjolska i Srbija su tri glavna kandidata za naslov prvaka, ali bit će vrlo zanimljiv turnir. Mislim da imamo odličnu momčad i ako nam se poklope neki stvari, imamo mogućnost otići jako daleko. Moramo se pripremiti jako dobro, a siguran sam da imamo dovoljno talenta za dobar rezultat."

Visoko mišljenje ima o novom hrvatskom izborniku Velimiru Perasoviću za kojeg zna kakvu će igru tražiti.

"Perasović je stvorio ime kada se profilirao u proteklih nekoliko godina kao jedan od najboljih europskih trenera i jako sam sretan što je preuzeo reprezentaciju. Sigurno će stvoriti sustav koji će biti vrlo discipliniran, igrat ćemo čvrstu obranu i puno trčati i vjerujem da ćemo profitirati."