O klubu

O klubu

Košarkaški Klub Mislav

Uključivanjem mladog naraštaja u športske aktivnosti odvajamo ih od negativnih utjecaja kojima su danas sve više izloženi.

Košarkaški Klub Mislav iz Podstrane okuplja velik broj djece sa našeg područja (istočni dio grada Splita i općina Podstrana) i danas broji osamdesetak igrača u svim uzrasnim kategorijama.

Mlađe uzrasne kategorije (dječaci, mlađi kadeti, kadeti, juniori) se natječu u svojim međužupanijskim ligama, dok su seniori članovi B-1 košarkaške lige , skupina 'Jug'.

Dvorane

Kako u općini Podstrana ne postoji košarkaška dvorana odgovarajućih uvjeta za odigravanje službenih utakmica, za sada imamo odličnu suradnju sa Košarkaškim Klubom Split CO i sve seniorske utakmice igramo u njihovoj dvorani na Gripama.

Koristimo i školske dvorane OŠ Strožanac i OŠ Kamen-Šine za treniranje i odigravanje utakmica mlađih uzrasnih kategorija našeg kluba.

Rezultati KK Mislav

U ovih 20 godina od osnivnja, KK Mislav je postigao značajne i zapažene rezultate s obzirom na uvjete u kojima je djelovao, pa ćemo spomenuti neke od njih:

•1997. juniori su osvojili 5. mjesto na polufinalnom turniru košarkaškog Prvenstva Hrvatske
•1999. seniori su igrali finale Hrvatskog košarkaškog kupa za regiju 'Jug'
•2000. seniori su prvaci B-1 lige i kroz kvalifikacije ulaze u jedinstvenu A-2 ligu i tamo igraju dvije iduće natjecateljske sezone, dok nije došlo do reorganizacije lige
•2006. seniori su postali prvaci B-1 lige
•2007. seniori su prvaci A-2 lige i sudjeluju u kvalifikacijama za ulazak u A-1 košarkašku ligu
•2010. juniori su postali prvaci Međužupanijske lige i igrali kvalifikacije za Prvenstvo RH

Uprava i Struka